Arctic Group på svenska Arctic Group in english

Vi söker ny VD

Arctic Group är ett företag med säte i Luleå men som verkar på en global marknad. De senaste åren har vi samlat på oss internationell erfarenhet från projekt i 20 länder utöver Sverige. Med en exceptionell tillväxt över många år och en omsättning på ca 200 Mkr.

Verksamheten bedrivs i fyra affärsområden, IT-lösningar för tullmyndigheter, Konsultmäklare, en svensk IT-konsultverksamhet med fokus på kunder inom Telecom och offentlig sektor och en malaysisk konsultverksamhet med samma kundfokus. Företaget har byggt sin spetskompetens genom att i flera år ha varit en leverantör av konsulttjänster och programvaruprodukter till våra kunder.

Bolaget har en koncernstruktur där vi söker en ny koncern-VD.

Read more »

Vi söker nya medarbetare

Våra kunder signalerar ett ökat behov av konsulter framöver. Detta ger oss möjlighet att förstärka vårt kontor i Luleå! Vi söker dig som vill bli en del av ett internationellt IT-bolag med rötter i Norrbotten.

Du vill arbeta med systemutveckling, integration eller projektledning, delvis i egna projekt men även som resursförstärkning ute hos kund. Du är hungrig på att prova något nytt samt att bidra med energi och dina personliga erfarenheter.

Som medarbetare inom Arctic Group får du lära dig nya saker, lära känna nya kollegor och kunder samt inneha en intressant anställning med olika karriärmöjligheter.

Arctic Group kan blicka tillbaka på långa affärsrelationer med kunder inom Telekom samt offentlig sektor. Våra konsulter har genom åren skaffat sig unika erfarenheter från de olika uppdragsgivarna.

Placeringsort: Luleå

Tillträde: Så snart som möjligt

Sista ansökningsdag: 31 jan 2015

Har du frågor angående tjänsten eller vill veta mer om Arctic Group ring eller mejla Mikael Andreasson, Consultant Manager:
Mob:
070-564 30 77
Email: mikael.andreasson@arcticgroup.se

Ansökan
Vi intervjuar löpande! Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till
mikael.andreasson@arcticgroup.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Read more »

Ny konsultchef

Vi är mycket glada att välkomna vår nya konsultchef, Mikael Andreasson. Han kommer närmast från fastighetsbranshcen (affärsområdeschef på HSB Norr) och komposit (sälj- och marknad på Composite Scandinavia), men han började sin karriär i IT-branshcen och nu återvänder han genom sitt nya uppdrag på Arctic Group.

Vi söker Konsultchef

ag-npad2_300low1

Ny medarbetare

Landskapet med Wallmark och IdaVi har fått en ny medarbetare, Anette Sundström. Hennes specialitet är test och testledning som han har många års erfarenhet av. Hon kommer närmast från egen verksamhet.

Stöttar ECPAT

Vi stöttar ECPAT Sverige i kampen mot barnsexhandel.

bronsgava-2012

Ny medarbetare

Landskapet Wallmark och PeterVi rekryterar och hälsar senaste tillskottet välkommen. Tomas Nelin anställs på vårt Stockholmskontor. Han är IT-arkitekt och kommer närmast från Frontwalker.

Utställare på den 3:e årliga WCO Technology & Innovation Forum

Arctic Group kommer att delta som utställare på den tredje årligen återkommande WCO Technology & Innovation Forum som arrangeras av ld Customs Organization (WCO) och det Malaysiska Tullverket. Det går av stapeln i Kuala Lumpur, Malaysia, den 6 - 9 mars 2012.

Under den 4 dagar långa utställningen kommer vi bl.a. att demonstrera ArcticFAST, vår lösning för gränskontroll och hantering. Klicka här för en kort presentation av ArcticFAST.

Vi söker nya medarbetare i Stockholm

Vi expanderar kontinuerligt och behöver därför stärka upp vårt nya Stockholmsteam med duktiga IT-konsulter. Du arbetar idag troligen som t.ex. systemutvecklare, IT-arkitekt, testare, testledare, projektledare, systemintegratör, Vi söker dig som ser en utmaning i att delta i uppbyggnaden av vårt nya kontor.

Läs mer på Jobba på Arctic Group

God Jul och Gott Nytt År

Vi på Arctic Group önskar alla våra kunder och partners en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.

julkort-sv

Kvalitets- och miljöcertifierade

ISO 9001 certificateISO 14001 certificate Den 27 september blev Arctic Group officiellt kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004. Verksamheten har under lång tid drivits enligt ett kvalitetssystem som i allt väsentligt har fyllt standardernas krav, men nu har vi bevis på att den fyller de kvalitets- och miljökrav som många av våra kunder förväntar sig av oss.

Nytt ramavtal, Rikspolisstyrelsen

Rikspolisstyrelsen har valt Arctic Group som en av dess leverantörer av IT-konsulttjänster inom områdena Systemutveckling och Systemförvaltning. Avtalet gäller i två år med en option på förlängning ytterligare ett år.

- Vi är stolta över att Rikspolisstyrelsen har valt oss som en av sina huvudleverantörer och ser fram ett givande samarbete, säger Anders Lundkvist, VD Arctic Group.

Rikspolisstyrelsen är bland annat ansvarig för polisens teknik- och metodutveckling.

Nytt kontor i Stockholm

I många år har vi varit aktiva på olika sätt i Stockholmsområdet. Nu kände vi att det var rätt tid att fullt ut etablera oss där. Du är välkommen att besöka vårt nya kontor i Stockholm. Du hittar oss på Rosenlundsgatan 60 på Söder. Därifrån är vi nära många av våra kunder och partners. Om du är intresserad av att börja jobba hos oss, hör av dig.

Nytt ramavtal, Öppna programvaror

Arctic Group har förnyat sitt Ramavtal med Kammarkollegiet för leveranser av Öppna Programvaror. Ramavtalet gäller för två år med start 2011 och kan förlängas i ytterligare två år.

Ramavtalet kommer att kunna användas av statliga myndigheter samt stiftelser och andra organisationer med anknytning till staten. Därtill kommer kommuner och landsting som lämnat fullmakt att kunna använda Ramavtalet.

För mer information se www.avropa.se

Gott Nytt År

julkort-sv

Arctic Group, ett gasellföretag

gasell_loggaArctic Group har av Dagens Industri för tredje året i rad utsetts till ett gasellföretag. Priset ges till snabbväxande och lönsamma företag i Sverige.

Kriterierna för att bli ett gasellföretag är:

  • en årlig omsättning på mer än 10 Mkr
  • minst 10 anställda
  • omsättning ska ha ökat de senaste tre åren
  • under samma period ska omsättningen minst ha dubblerats
  • det ackumulerade resultatet för de fyra bokslut som analyseras ska vara positivt
  • företaget ska ha sunda finanser

Arctic Group uppfyller mer än väl alla dessa kriterier.

Ramavtal

Vår konsultmäklarverksamhet växer mycket snabbt och vi utvecklar kontinuerligt affärerna.

Just nu har vi följande ramavtal

Read more »

Prestigefyllt ramavtal

Arctic Group har förnyat sitt ramavtal med TeliaSonera för leveranser av IT-konsulttjänster på global basis. Ramavtalet gäller för två med start 2010 och kan förlängas i ytterligare ett år.

Read more »

WCO-konferensen 2010

I samarbete med IBM och Intracom har Arctic Group deltagit i World Customs Organisations IT-konferens i Dublin den 28-30 april. Read more »

Användning av ICT reducerar växthusgaser

Genom användning av modern ICT (Information and Communication Technology) kan utsläppen av växthusgaser reduceras med upp till 25 % årligen fram till 2020 jämfört med nivåerna 2006. Det visar en rapport från IDC. Rapporten beskriver bland annat inom vilka områden det är mest sannolikt med positiva effekter och drar slutsatsen att energiproduktion och distribution har den största potentialen.

Go back to the mainpage

Arctic Group - works for you
Arctic Group är ett företag som finns i norra Sverige men med fokus på den globala marknaden. De senaste åren har vi samlat på oss internationell erfarenhet från projekt i 20 länder utöver Sverige. Med en exceptionell tillväxt över många år blev vår omsättning 2012 ca 220 Mkr.

Verksamheten bedrivs i fyra affärsområden, IT-lösningar för tullmyndigheter, Konsultmäklare, en svensk IT-konsultverksamhet med fokus på kunder inom Telecom och offentlig sektor och en malaysisk konsultverksamhet med samma kundfokus. Företaget har byggt sin spetskompetens genom att i flera år ha varit en leverantör av konsulttjänster och programvaruprodukter till våra kunder.

Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.