UTVECKLING OCH TILLVÄXT

OM ARCTIC GROUP

Arctic Group är ett av Norrlands största privatägda IT-konsultbolag. En trygg arbetsgivare med utmanande uppdrag för kunder som Telia, Försäkringskassan och Tullverket för att nämna några. Vi utvecklar och förädlar systemen som bara måste fungera – dygnet runt, året runt – för att skapa det vi kallar IT-förlitlighet.

ÅRS JUBILEUM

2016 firar Arctic Group 20 års-jubileum. Med tanke på hur mycket som hänt inom vår värld sedan vi startade, lägger vi stort fokus på kompetens- och teknikutveckling för att möta de kommande 20 åren. Exempelvis genom satsningar på blockkedjeteknik.

 

Kan du gissa vem som sitter här? Hon kommer inte från Sverige, och jobbar just nu i ett spännande utvecklingsprojekt inom IAM på Telia. Följ Monir och våra andra traineekollegor på vår facebook.

Just nu är vi 43 medarbetare på Arctic Group och vi blir hela tiden fler. Vi är en trygg, norrbottnisk arbetsgivare med kunder i teknikens och systemutvecklingens absoluta framkant – kunder som behöver dig och din kompetens. Läs mer om karriär hos oss.

ANSTÄLLDA

Så många års erfarenhet har vi. Om vi bara pratar integration i komplexa system med stora fragmenterade datakällor. En imponerande siffra som ger en bild av varför Arctic Group kan hitta smartare, säkrare lösningar för kunder som Rikspolisstyrelsen och Telia exempelvis.

KONSULTÅR

VEM VI ÄR

Arctic Group är en trygg och expansiv arbetsgivare med kunder i teknologins absoluta framkant. Vi har våra ägare och vår verksamhet i Norrbotten men arbetar med stora nationella kunder inom framförallt Telekom och offentlig sektor. Företaget grundades 1996 och har idag tre affärsområden – IT-konsulttjänster, IT-konsultmäklare samt Custom Solution, som arbetar med resursförstärkning och systemutveckling inom tullförvaltningar i Sverige och runt om i världen.

Vårt huvudkontor ligger i Luleå, Norrbotten.

VAD VI GÖR

Vi är det största privatägda IT-konsultbolaget i Norrbotten. Utöver våra kompetenta svenska IT-konsulter har vi tillgång till ett internationellt konsortium av mer än 150 specialiserade företag från 10 länder med över 10 000 kvalificerade IT-konsulter.

Genom våra internationella partnerskap och en omfattande resurspool av erfarna tekniska konsulter har Arctic Group utvecklat intelligenta lösningar för olika organisationer, institutioner, offentliga förvaltningar och regeringar över hela världen

Våra kompetensområden

Utveckling
Vi arbetar med nyutveckling av verksamhetssystem hos samtliga av våra stora kunder, där vårt verksamhetskunnande kopplas naturligt till IT-utvecklingen.

Säkerhet
Vi har över 10 års erfarenhet av att utveckla och förvalta funktioner för säker access och identifiering av olika typer av användare av elektroniska tjänster, IAM (Identity Access Management)

Test
Vi har en bred erfarenhet av stora testprojekt med ett agilt arbetssätt inom offentlig sektor. Vi arbetar även aktivt med utbildning och utveckling inom agila metoder, där våra konsulter agerar coacher och mentorer.

Förvaltning
– Vi får ofta fortsatt förtroende att förvalta de system och projekt vi har varit med och utvecklat. Idag har vi erfarenhet att leverera förvaltningsprojekt till kunder inom hela Norden från vårt kontor i Luleå.

Varför ger små, flexibla specialistteam smartare och tryggare lösningar? Kontakta Mikael Andreasson, Försäljningschef på 070-564 30 77 så får du veta mer.