2018-09-2

Karriärstolsnytt – Möt Kristoffer

Kristoffer Rothstein är 24 år och kommer ursprungligen från Skåne. Efter 19 år i Skåne sökte sig Kristoffer till Luleå för att studera till Ingenjör i Datateknik på Luleå Tekniska Universitet,

Kristoffer Rothstein är 24 år och kommer ursprungligen från Skåne. Efter 19 år i Skåne sökte sig Kristoffer till Luleå för att studera till Ingenjör i Datateknik på Luleå Tekniska Universitet, han har nu bott här i 5 år tillsammans med sin flickvän som är född och uppvuxen i Luleå.

– Att bygga en förståelse för hur teknik fungerar och hur man programmerar är i mina ögon vad utbildningen handlar om och det är precis det som jag är intresserad av, säger Kristoffer.

På fritiden tycker han om att umgås med sin flickvän, kompisar, programmera och spela rollspel.

Hur fick du höra om Karriärstolen?
– Jag är medlem i Luleå Makerspace och ordföranden där rekommenderade mig att söka hit. Jag sökte till ett par potentiella arbetsgivare men valde i slutändan Arctic Group och deras Karriärstol.

Vad är du mest intresserad av att jobba med här?
– Jag tycker det är intressant med programmering och utveckling av programvara. Jag är glad så länge jag får jobba med datorer men passionen finns helt klart i programmering.

Hur är känslan efter dina första tre veckor här?
– Mycket positiv, jag tycker om att jobba som konsult och kollegorna är bra. Vi är inte heller ett enormt företag med ett gigantiskt kontor så det känns väldigt hemtrevligt och öppet. Jag gillar också att jag får ansvara för min egen tid och ta mycket eget ansvar samtidigt som stöd och hjälp finns nära tillhands.

Vad vill du säga till nuvarande studenter som funderar på att söka till Karriärstolen?
– Det som lätt glöms bort är att även om du lär dig om hur saker fungerar i exempelvis en utvecklarroll så fungerar det sällan likadant i arbetslivet för att det inte är arbetslivet. Arbetslivserfarenheten som du får samtidigt som du studerar är så värdefull, den hjälper dig att redan på examen vara redo för ett jobb på Arctic Group och du kan i princip börja leverera till deras kunder direkt.