2016-04-6

Ny konsultchef på Arctic Group gör comeback i IT-branschen

Lena Jonsson har anställts som ny konsultchef på IT-företaget Arctic Group i Luleå. Hon kommer att ansvara för företagets ca 30 IT-konsulter i samarbete med fyra teamledare. Lena tar också plats i ledningsgruppen.

-Jag känner Lena och har jobbat med henne förut så jag vet att hon kommer att passa perfekt hos oss, säger Peter Nordlund, vd på Arctic Group. Hennes pedagogiska talanger och känsla för ordning och reda kommer väl till pass när vi nu utvecklas och växer kraftigt.

Lena Jonsson kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef på ABF i Norrbotten, men har ett tidigare förflutet från IT-branschen som både konsultchef, projektledare och programmerare.

Att veta vad som gäller 
-Jag har visserligen inte kodat en rad på många år, men jag vet vad jobbet går ut på och vilka krav som både kunderna ställer och vi själva måste leva upp till, säger hon. Att ha tydliga spelregler och att alla vet vad som gäller är en bra början.

Lena börjar sitt nya jobb i maj.
-Det känns spännande att börja på ett lokalt IT-företag som är inne i en så expansiv fas och få ta en roll där jag förhoppningsvis kan bidra till utvecklingen på ett konkret sätt. Det ska verkligen bli roligt att göra comeback i IT-branschen, det känns som jag kommer hem igen!