2016-11-16

Rekordintresse för karriärstolen

Arctic Groups rekryteringsverksamhet Karriärstolen fortsätter och utvecklas. Häromdagen hade företaget bjudit in 14 kandidater till ett speciellt rekryteringsevent på Kulturens hus i Luleå för intervjuer.

-Totalt var det 26 IT-studenter från LTU som anmält sig som sökande, fler än tidigare år, säger Mikael Andreasson, försäljningschef på Arctic Group.

En av anledningarna till årets stora intresse är att företaget deltagit i Luleå IT Arenas nätverkskvällar för IT-studenter på universitetet och där kunnat berätta om det annorlunda upplägget.

-Det är mycket positivt att intresset ökat och roligt att så många nya talanger, både tjejer och killar, valt att söka till oss, säger Mikael. För att effektivisera antagningen och göra den mer spännande och intressant ordnade vi i år den här speciella dagen då vi bjöd in de sökande i stället för att jobba mer traditionellt med annonsering och CV:s. Det gav en bra och direkt kontakt redan från start.

Med anställning i sikte
Målsättningen med Karriärstolen är att hitta intressanta kandidater att anställa efter programmets slut. Det handlar alltså inte om en praktikplats utan studenterna får en chans att bekanta sig med, och delta i, Arctic Groups verksamhet parallellt med sina studier. Mot slutet av utbildningen kan hon eller han bli provanställd och slår allt väl ut blir det en tillsvidareanställning efter godkänd examen.

I december kommer beslut att fattas om vilka som antas till nästa års upplaga av Karriärstolen.
-Två till fyra personer kommer att få chansen, avslutar Mikael.