2016-05-11

Utsedd till årets IT-organisation

Arctic Group utsågs till årets bästa IT-organisation på Luleå Business Awards. Dataföreningen i Norr som delade ut priset lyfte särskilt det nytänkande arbetet med att behålla kompetenta studenter i länet.

– Eftersom vi växer kraftigt just nu så är tillgången till kompetens jätteviktigt för oss, berättar vd Peter Nordlund. En av lösningarna på kompetensförsörjningsfrågan är också anledningen till att bolaget fick priset.

– Vi kontaktar studenterna medan de går sin utbildning och erbjuder ”Karriärstolen” – en praktik som kan leda till framtida anställning, säger konsultchef Mikael Andreasson. Genom Karriärstolen får studenterna en arbetsplats där de både kan jobba med egna projekt och få delta i skarpa kundprojekt. – Hos oss behandlas alla som medarbetare, oavsett om de är studenter, delägare eller trainees, säger Mikael Andreasson. Han berättar att det är extra viktigt att yngre förmågor känner sig välkomna och omhändertagna så därför hjälper företaget även till med bostad genom att lösa HSB-medlemsskap.

– En bonus är dessutom att vi hinner lära känna varandra bättre vilket underlättar för alla vid en senare anställning, avslutar Mikael.