UTVECKLING OCH TILLVÄXT

OM ARCTIC GROUP

 

Arctic Group är ett av Norrlands största privatägda IT-konsultbolag. En trygg arbetsgivare med utmanande uppdrag för kunder som Telia, MAX Burgers, Vattenfall och Metria, för att nämna några. Vi utvecklar och förädlar systemen som bara måste fungera – dygnet runt, året runt – för att skapa det vi kallar IT-förlitlighet.

ÅRS JUBILEUM

2016 firade Arctic Group 20 års-jubileum. Med tanke på hur mycket som hänt inom vår värld sedan vi startade, lägger vi stort fokus på kompetens- och teknikutveckling för att möta de kommande 20 åren. Detta genom satsningar på områden som kraftigt påverkas av digitaliseringen.

 

På Arctic Group sitter vi i ett öppet kontorslandskap. Med en arbetsmiljö som präglas av glädje kombinerat med ordning och reda. Vi respekterar varandra och arbetar tillsammans för att leverera det bästa till våra kunder. Vill ni se mer om vad som händer hos oss så vill vi tipsa er om att följa oss på Instagram, Facebook och LinkedIn.

Just nu är vi 47 medarbetare på Arctic Group och vi blir hela tiden fler. Vi är en trygg, norrbottnisk arbetsgivare med kunder i teknikens och systemutvecklingens absoluta framkant – kunder som behöver dig och din kompetens. Läs mer om karriär hos oss.

ANSTÄLLDA

Så många års erfarenhet har vi. Om vi bara pratar integration i komplexa system med stora fragmenterade datakällor. En imponerande siffra som ger en bild av varför Arctic Group kan hitta smartare, säkrare lösningar för kunder som Tullverket och Telia exempelvis.

KONSULTÅR

VEM VI ÄR

Arctic Group är en trygg och expansiv arbetsgivare med kunder i teknologins absoluta framkant. Vi har våra ägare och vår verksamhet i Norrbotten men arbetar med stora nationella kunder inom framförallt Telekom och offentlig sektor. Företaget grundades 1996 och har idag tre affärsområden – IT-konsulttjänster, IT-konsultmäklare samt Strategisk partner.

Vårt huvudkontor ligger i Luleå, Norrbotten.

VAD VI GÖR

Vi är ett av de största privatägda IT-konsultbolagen i Norrbotten. Utöver våra kompetenta svenska IT-konsulter har vi tillgång till ett internationellt konsortium av mer än 150 specialiserade företag från 10 länder med över 10 000 kvalificerade IT-konsulter.

Genom våra internationella partnerskap och en omfattande resurspool av erfarna tekniska konsulter har Arctic Group utvecklat intelligenta lösningar för olika organisationer, institutioner, offentliga förvaltningar och regeringar över hela världen

Våra kompetensområden

Utveckling

Vi arbetar med nyutveckling av verksamhetssystem hos samtliga av våra stora kunder, där vårt verksamhetskunnande kopplas naturligt till IT-utvecklingen.

Säkerhet

Vi har över 10 års erfarenhet av att utveckla och förvalta funktioner för säker access och identifiering av olika typer av användare av elektroniska tjänster, IAM (Identity Access Management)

Integration

Genom vår långa erfarenhet av komplexa system och systemarkitekturer har vi byggt en nischad och unik kompetens kring att integrera nya system och applikationer med äldre. Vi jobbar aktivt med att hjälpa våra kunder att återanvända data från äldre system i nya moderna system och bygger över tid bort beroendet av de äldre systemen. På detta sätt etablerar vi ett dynamiskt och följsamt IT-stöd för våra kunders nya digitala kanaler.

Förvaltning

Det är vanligt att vi får fortsatt förtroende att förvalta de system och projekt vi har varit med och utvecklat. Idag har vi erfarenhet att leverera förvaltningsprojekt till kunder inom hela Norden från vårt kontor i Luleå.

Test

Vi har en bred erfarenhet av stora testprojekt med ett agilt arbetssätt inom offentlig sektor. Vi arbetar även aktivt med utbildning och utveckling inom agila metoder, där våra konsulter agerar coacher och mentorer.

Hur kan Arctic Group hjälpa er organisation med tryggare och effektivare lösningar? Kontakta oss på info@arcticgroup.se