FÖR STUDENTER

SÖK PLATS I KARRIÄRSTOLEN

Karriärstolen är en unik möjlighet både för dig och för oss. Vi erbjuder en arbetsplats i vår miljö under dina studier så att du får känna på hur det är att jobba hos oss – och så att vi får lära känna dig.

Som Karriärstol har du full tillgång till att använda kontoret som en plats att studera på, du kan även bjuda med klasskompisar för eventuella grupparbeten i mån av plats. Detta är en stor möjlighet för dig som student att även använda Arctic Groups kompetens som bollplank i dina studier.

Du får som Karriärstol möjlighet utöver att arbeta med dina egna skolprojekt även möjlighet att jobba med riktiga uppdrag internt och åt kund om du så önskar. Platsen kostar dig ingenting och vi betalar lön för de timmar du lägger på uppdrag som vi erbjuder dig.

l

Intervju

Under oktober håller vi intervjuer med alla som sökt till Karriärstolen

N

Beslut

I november fattar vi beslut kring antagning och lämnar besked till dig.

Uppstart

I Februari välkomnar vi alla antagna studenter till Arctic Group

Emil

Emil

Civilingenjör Datateknik

Emil är 23år och kommer ursprungligen från Boden. Han studerar just nu fjärde året till Civilingenjör i Datateknik på Luleå Tekniska Universitet.

Vad tycker du om Arctic Group?

– Det bästa med Arctic Group tycker jag är deras attityd, de är drivna och vågar testa nya saker och projekt, samt att man känner sig respekterad och lyssnad på, även om man är ny som jag är.

Är du intresserad av att fortsätta med oss efter studierna?

– Jag är absolut intresserad av att fortsätta, ni har precis det jag söker i ett företag, utvecklingsmöjligheter, en bra gemenskap och ett starkt driv framåt.

Om du tänker stort, vilket företag skulle du vilja leverera till?
– Då skulle jag gärna vilja leverera en produkt till ett stort bolag som Microsoft, Tesla eller Google.

Johan

Johan

Högskoleingenjör Datateknik

Har Arctic Group levt upp till dina förväntningar?
Ja verkligen, jag är kvar för att sammanhållningen är väldigt bra, ledningen bryr sig om mig, hur mina studier går och arbetsbelastningen anpassas efter hur mycket eller lite studier jag har. Jag får ta mycket personligt ansvar samtidigt som det finns ett starkt mentorskap etablerat. Jag har också under min tid som Karriärstol utvecklat nya färdigheter och fått arbeta i roliga och utmanande projekt.

Du nämnde mentorskap, kan du förklara mer om det?
Ja, genom att jag som student får sitta med två anställda bredvid mig så har jag alltid någon att fråga om jag behöver hjälp. Jag får också mycket feedback från mitt team och stöd från ledningen i form av uppföljningsmöten och individuella träffar där de ser över hur jag mår och hur allting går med mina studier och de projekt jag arbetar med.

Hur känner du inför framtiden, är du intresserad av att fortsätta på Arctic Group?
Ja, jag tycker om teamet och alla kollegorna, jag trivs med arbetsmiljön och tycker att det är ett spännande bolag att jobba för.

Olivia

Olivia

Digital Tjänsteutveckling

Hur fick du kontakt med Arctic Group?
– Arctic Group visade tidigt intresse för utbildningen och då fick jag upp ögonen för företaget som jag tyvärr inte kände till speciellt väl innan det.

Varför sökte du till Karriärstolen?
– När Arctic Group besökte oss så fick vi veta mer om Karriärstolen och då såg jag möjligheten att lära känna företaget och få in fötterna i branschen. Kort därefter fick vi besöka Arctic Group och presentera oss själva och utbildningen, det var då jag fick känslan av våra samtal att de såg möjligheterna i mig.

Vad kan du säga om mentorskapet och det stöd du fått som Karriärstol?
– Det är ett fantastiskt mentorskap i företaget och det finns många att tacka men det är specifikt en person jag verkligen vill lyfta, det är Jonas Månsson. Jonas fanns där för mig hela vägen, han tog sig verkligen tiden att hjälpa mig och förstå mig.

Vad fick dig att vilja fortsätta resan med Arctic Group?
– Det är nog en kombination av fantastiska medarbetare, möjligheten att utvecklas och att Arctic Group som företag och arbetsgivare gör en positiv utveckling.

Vad har du för framtidsmål?
– Jag drömmer om en chefsroll och jag tar gärna personalansvar.

Ansök till Karriärstolen

8 + 12 =

Vi är alltid nyfiken på dig!

Har du frågor om Karriärstolen? Kontakta vår konsultchef Lena på lena.jonsson(at)arcticgroup.se eller via knappen nedan.