Arctic Group på svenska Arctic Group in english

Vi söker ny VD

Arctic Group är ett företag med säte i Luleå men som verkar på en global marknad. De senaste åren har vi samlat på oss internationell erfarenhet från projekt i 20 länder utöver Sverige. Med en exceptionell tillväxt över många år och en omsättning på ca 200 Mkr.

Verksamheten bedrivs i fyra affärsområden, IT-lösningar för tullmyndigheter, Konsultmäklare, en svensk IT-konsultverksamhet med fokus på kunder inom Telecom och offentlig sektor och en malaysisk konsultverksamhet med samma kundfokus. Företaget har byggt sin spetskompetens genom att i flera år ha varit en leverantör av konsulttjänster och programvaruprodukter till våra kunder.

Bolaget har en koncernstruktur där vi söker en ny koncern-VD.

Dina arbetsuppgifter

Som bolagets VD förväntas du genom ditt starka driv utveckla företaget och medarbetarna. Du ska leda den dagliga verksamheten samt strategiskt och operativt arbeta in koncernens produkter till nuvarande och nya kunder. Du skall leda affärsutvecklingen utifrån kundbehov och förändringar i branschen. Du ansvarar för ekonomistyrning och rapporterar till styrelsen. Du kommer jobba med strategier och finansiering tillsammans med styrelseordförande och övriga specialister inom området.

En stor potential och vilja att växa finns inom koncernen, därför söker vi dig som vill:

 • leda och utveckla bolagets verksamhet
 • verka i en marknadsorienterad roll, sälja och marknadsföra bolagets tjänster och produkter
 • ha fullt ekonomiskt ansvar för bolagets verksamhet
 • upprätthålla hög kvalitet och skapa goda relationer med bolagets kunder
 • skapa starka relationer internt såväl som externt
 • rapportera till styrelseordförande

Din profil

Vi söker dig med akademiska examen och erfarenhet som VD eller motsvarande. Du bör ha erfarenhet av arbete inom IT/Telecom. Har du verkat i en produktorienterad organisation så är det extra meriterande.
Som VD är du en strategisk, driven och målmedveten person med ett stort affärsmannaskap. Du kan tydligt kommunicera visioner och mål till hela företaget och samarbetspartners. Du är strukturerad och kan planera samt organisera ditt arbete. Du har ett genuint driv, långsiktighet, är trygg med god självinsikt och har integritet. Detta är egenskaper som är viktiga såväl i kundrelationer som i samarbetet med anställda, ledning och styrelse. Vi tror därför att dina erfarenheter är:

 • stor vana och förståelse för hur säljprocesser är uppbyggda inom IT/Telecom
 • driva, bygga och utveckla bolag genom ett starkt engagemang
 • kunnig inom ekonomi/projektekonomi
 • ledarskap byggt på starka interna såväl som externa relationer
 • har ett stort kontaktnät inom branschen

Anställningen är på heltid med start, efter överenskommelse, omkring 1/6 2015.

Vi intervjuar kandidater löpande och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan

Skicka din ansökan till VD-ansokan@arcticgroup.se, senast 20 februari 2015.

Kontaktpersoner

Matz Engman, styrelseordförande
070-277 50 50
matz.engman@lulenaringsliv.se


eller

Lennart Lind, styrelserepresentant
070-577 52 28
lennart.lind@arcticgroup.se

Tidigare nyheter

Vi söker nya medarbetare

Ny konsultchef

Vi söker Konsultchef

Ny medarbetare

Stöttar ECPAT

Gå till nyhetsarkivet

Arctic Group - works for you
Arctic Group är ett företag som finns i norra Sverige men med fokus på den globala marknaden. De senaste åren har vi samlat på oss internationell erfarenhet från projekt i 20 länder utöver Sverige. Med en exceptionell tillväxt över många år blev vår omsättning 2012 ca 220 Mkr.

Verksamheten bedrivs i fyra affärsområden, IT-lösningar för tullmyndigheter, Konsultmäklare, en svensk IT-konsultverksamhet med fokus på kunder inom Telecom och offentlig sektor och en malaysisk konsultverksamhet med samma kundfokus. Företaget har byggt sin spetskompetens genom att i flera år ha varit en leverantör av konsulttjänster och programvaruprodukter till våra kunder.

Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.