2018-10-26

Ny Konsultchef på Arctic Group

Helene Elfving har anställts som ny konsultchef på Arctic Group. Helene har lång erfarenhet av ledningsarbete och coachande ledarskap och kommer senast från en roll som Distriktsansvarig på Antenn consulting, ett bolag inom Randstad-koncernen.

Arctic Group fortsätter att utvecklas kraftigt. Fler än 10 nya medarbetare har börjat sedan sommaren och nu förstärker vi även på ledningsnivå. Det är en kraftig tillväxt inom flera av våra specialistområden såsom säkerhet gällande digitala identiteter, samarbets- och integrationsplattformar. Arctic Group har dessutom flera strategiska partnerskap med världsledande företag i sin bransch såsom RSA, Omada och Atlassian. Våra uppdrag leder ofta till att vi även skriver långa avtal för de system vi utvecklar tillsammans med kunderna.

– Helene har en gedigen erfarenhet som ledare, hon har arbetat som konsultchef i IT-branschen tidigare och jag är övertygad om att hon kommer att tillföra stor nytta för oss, våra medarbetare och inte minst för våra kunder, säger Fredrik Åström, VD på Arctic Group.

– Förutom Helenes ledaregenskaper så kompletterar hon oss med sin erfarenhet inom HR och rekrytering, vilket är otroligt viktigt då vi är inne i en mycket expansiv fas, fortsätter Fredrik Åström.

Helene Elfving har ett stort nätverk i regionen. Hon har tidigare arbetat inom bank och finans, IT, rekrytering och bemanning, både i Stockholm och i Luleå. Under mitten av 2000-talet arbetade hon bl.a. som konsultchef på Exait AB, ett IT-bolag som expanderade från ca 30 anställda till drygt 100 anställda på kort tid. I konsultchefsrollen på Arctic Group AB är det främst hennes gedigna erfarenhet inom coachande ledarskap som Arctic Group kommer att få stor nytta av.

– Jag är otroligt motiverad att utveckla nya affärer och alla medarbetare på ett så expansivt företag som Arctic Group, säger Helene Elfving.

– Företaget känns positivt, spännande och har vad jag kan se och förstå förändrats mycket de senaste åren. Jag hoppas att min erfarenhet ska bidra till företagets fortsatta utveckling, avslutar Helene. 

För ytterligare kommentarer:

Fredrik Åström, VD Arctic Group 070-526 27 10
Helene Elfving, Konsultchef Arctic Group 072-372 22 73

Arctic Group är ett av Norrlands största privatägda IT-konsultbolag. En trygg arbetsgivare med utmanande uppdrag för kunder som Telia, MAX Burgers, Vattenfall, Metria och Tullverket, för att nämna några. Vi utvecklar och förädlar systemen som bara måste fungera – dygnet runt, året runt – för att skapa det vi kallar IT-förlitlighet. Arctic Group omsätter ca 70 Mkr och har drygt 45 anställda.

Arctic Group ingår i Nordlund Invest koncernen, Nordlund Invest är en koncern med 100 % ägande i Arctic Group och Box Modul samt mindre innehav i BLIKK. Omsättning ca 110 Mkr och drygt 60 anställda. Nordlund Invest ägs av Peter Nordlund.