2018-06-20

Vi växer – Nu ska vi bli 11 konsulter till

Under 2018 har Arctic Group fortsatt att utvecklas väl och fått fortsatt förtroende hos sina kunder. Nya fleråriga ramavtal är tecknade och även ett längre förvaltningsavtal på fyra objekt inom telekomsektorn gör att bolaget nu förstärker inom flera områden.

Arctic Group fortsätter att utvecklas positivt och söker nu 11 nya konsulter för omgående anställning.

Vi är inne i en extremt positiv spiral där våra kunder ger oss stort förtroende, vilket gör att vi kan fortsätta att växa tillsammans med dem, säger Fredrik Åström, Affärsområdeschef. Vi har redan rekryterat 8 konsulter under 2018 och vi ser inga signaler att inte fortsätta rekrytera utan tvärtom, fortsätter Fredrik.

Nu söker företaget 11 nya konsulter inom systemutveckling, systemförvaltning och systemintegration – gärna personer med bakgrund inom något av specialistområden som t.ex. användaridentiteter, samarbetsplattformar eller integrationsplattformar. Genom konceptet ”Karriärstolen”, som  Arctic Group startade för ett antal år sedan, har de bra erfarenhet av att ge nya medarbetare en bra inskolning i företaget och i nya kundprojekt. Ett delmål som företaget har förutom fortsatt tillväxt är att försöka hitta fler kvinnor som vill jobba som konsulter i branschen. Just nu har Arctic Group 20% kvinnor vilket anses relativt högt i en i övrigt mansdominerad bransch.

Det är otroligt spännande att jobba i en bransch som har sådan tillväxt som IT-branschen har, säger Lena Jonsson, Konsultchef på Arctic Group. Vi är såklart glada över att vi, trots en dominans av manliga sökande, hittar riktigt bra kvinnor att anställa, fortsätter Lena. Rekrytering är just nu en stor del av vårt jobb, det är jätteroligt, avslutar Lena.

För ytterligare information vänligen kontakta Fredrik Åström på 070-526 27 10 (fredrik.astrom@arcticgroup.se) eller Lena Jonsson på 070-674 58 99 (lena.jonsson@arcticgroup.se)

Läs mer om tjänsterna: https://www.arcticgroup.se/vi-ska-bli-elva-till/

————————————————————————————————————————————————————————

Om Arctic Group
Arctic Group är ett av Norrlands största privatägda IT-konsultbolag. En trygg arbetsgivare med utmanande uppdrag för kunder som Telia, Vattenfall, MAX Burgers och Tullverket, för att nämna några. Vi utvecklar och förädlar system som bara måste fungera – dygnet runt, året runt – för att skapa det vi kallar IT-förlitlighet. Företaget grundades 1996, har ca 40 anställda där huvuddelen av kunderna finns inom två branscher – offentlig sektor och telekom. (www.arcticgroup.se)

Om Karriärstolarna
Varje år erbjuder Arctic Group ett antal studenter, från framförallt Luleå Tekniska Universitet, en Karriärstol.
Karriärstolen är en unik möjlighet både för studenten och för Arctic Group. Vi erbjuder en arbetsplats i vår miljö under studietiden så att studenten får känna på hur det är att jobba hos oss – och så att vi får lära känna hen. Dessutom sponsrar vi medlemskap i HSB för att underlätta för framtida boende. Studenten arbetar med egna skolprojekt, i våra skarpa uppdrag eller båda delarna. Platsen kostar ingenting och studenten blir projektanställd för de skarpa projekt hen ingår i.